ЧЕСТИ

ВЪПРОСИ и

ОТГОВОРИ

  • Изберете тип потребител;
  • Въведете Вашите имена на кирилица;
  • Въведете телефонен номер без интервали и нула;
  • В полето Населено място | Община | Област започнете да пишете името на населеното място. Ще се появи списък, от който да изберете конкретното Населено място | Община | Област;
  • В полето Училище | Детска градина изберете от списък Вашата образователна институция;
  • Изберете Клас | Възрастова група. Посочете предметите/направленията, по които преподавате за съответния клас/възрастова група, като кликвате върху тях, за да ги маркирате.

* Ако преподавате в повече класове/възрастови групи, чрез бутона „+” добавете още класове и предмети.

ВАЖНО: При регистрация с избран тип потребител „Ученик“ писмото с линк за потвърждение се изпраща на посочения имейл на детето. На родителския имейл изпращаме само информационно писмо, с което го уведомяваме, че неговото дете се е регистрирало на www.e-prosveta.bg

Ако не сте получили имейл с линк за потвърждение, моля свържете се с нас на посочените телефони в меню „Контакти“ и ще Ви съдействаме.

За да използвате „е-просвета“, е необходимо да имате инсталирана версия на един от безплатните интернет браузъри: Google Chrome или Mozilla Firefox.

  • Ако сте учител, който работи с печатните учебници на Издателска група „Просвета“, чрез бутона „+“ в секция „Моята библиотека“ може да добавите до 15 броя интерактивни е-учебници/е-книжки.
  • Ако сте закупили абонамент, в секция „Интерактивни електронни учебници“ изберете група/клас и направление/предмет, и кликнете върху бутона „★“ в горния десен ъгъл на конкретния е-учебник/е-книжка, които желаете да добавите в секция „Моята библиотека“.

Чрез бутона „★“ в горния десен ъгъл на конкретния е-учебник/е-книжка може да го премахнете.

Не. Всеки учител, избрал да работи с печатните учебници на „Просвета“, получава безплатен достъп до интерактивните им варианти. Ако не виждате Вашите електронни учебници в онлайн профила си, свържете се с представител на „Просвета“ за Вашата област, който ще валидира достъпа Ви.

Да, за да ползвате платформата „е-просвета“, не е необходимо да сте абонат на А1. Можете да закупите абонамент за пълен достъп до интерактивната ни библиотека от ТУК.

В сайта на a1.bg може да видите информация за актуалните пакети и да закупите най-подходящия за Вас, като изберете бутон „Поръчай“. След заплащане с дебитна/кредитна карта ще получите уникален код за достъп до е-prosveta.bg, който да въведете в профила си в предназначеното за него поле, секция „Интерактивни електронни учебници“, „Активиране на абонамент“.

След заплащане с дебитна/кредитна карта ще получите уникален код за достъп на имейла си, който да въведете в профила си в е-просвета в предназначеното за него поле, секция „Интерактивни електронни учебници“, „Активиране на абонамент“. Може да намерите кода за достъп и в профила си в сайта на А1, „Моят А1“, меню „Моите услуги“, секция „е-Услуги“.

Да, може да закупите абонамент от сайта на А1. Може да направите това, като използвате дебитна или кредитна карта.

За активирането на абонамент за „е-просвета“ с метод на плащане чрез банкова карта, не е нужно да имате предварително регистрация, както и не се изисква да имате услуга от А1.
В процеса на активацията на абонамента за е-просвета, ще е необходимо единствено да предоставите и-мейл адреса си за създаване на профил в „Моят А1“, от където впоследствие ще можете да управлявате своя абонамент за „е-просвета“.

Не, не е. В сайта на А1 може да се регистрирате с друга/различна електронна поща от тази, с която сте регистрирани в „е-просвета“.

„е-просвета“ предлага „Месечен абонамент“ на цена от 19,99 лв., като дължимата сума ще бъде теглена автоматично всеки месец от картата ви. В случай, че не желаете да го подновите, е необходимо да го деактивирате от профила си в сайта на А1, „Моят А1“, меню „Моите услуги“, секция „е-Услуги“ преди изтичане на месечния период. Когато решите, може отново да го заплатите и да активирате в профила си.

Дължимата сума ще бъде теглена автоматично, нужно е само да има наличност в картата.

„е-просвета“ позволява да свържете повече от един имейл към вашия профил. По този начин може да решите кой имейл ще използвате за вход в системата, като достъпът до нея ще бъде възможен от който и да е от имейлите, но само с 2 едновременни сесии.

Може да се откажете, като влезете в профила си в сайта на А1, „Моят А1“, меню „Моите услуги“, секция „е-Услуги“, където сте закупили абонамент, и изберете опцията „ДЕАКТИВИРАЙ“. Пълните условия може да намерите ТУК.

„е-просвета“ е достъпна както през компютър, така и през таблет и мобилен телефон.

„е-просвета“ предлага достъп до над 425 електронни учебника и познавателни книжки от детската градина до 12. клас, издадени от „Просвета“. Всички те, както и тези на останалите издателства, следват една и съща програма и са одобрени от МОН. Тъй като изучаваният материал е еднакъв, ресурсите на „е-просвета“ може да бъдат много полезни помощници в обучението на Вашите деца, дори те да използват учебници и на друго издателство.

Да, услугата може да се ползва на до 2 (два) броя устройства едновременно (включващи компютри, мобилни телефони, таблети). Когато имате едновременно 2 активни сесии с един и същ потребител и влезете от трето устройство, тогава първото, от което сте влезли, ще бъде деактивирано.

Демоверсии на всички ресурси на „е-просвета“, включително от електронните учебници, видеоуроци с учител, кратки е-уроци и други може да разгледате ТУК.

Във всеки интерактивен електронен учебник на „е-просвета“ има множество и различни по вид допълнителни ресурси. Те са обозначени със сини икони на страниците на учебниците. Списък с ресурсите за конкретен учебник можете да намерите в „Меню“, „Списък с ресурси“.

Видеоуроци с учител предоставяме от 1. до 7. клас. Те са съобразени с ключови теми по основните предмети български език и литература и математика. Може да ги намерите в учебниците ни и по география и икономика, история и цивилизации, човекът и природата, човекът и обществото, компютърно моделиране и информационни технологии.

Видеоуроци с учител има и по български език и литература за 10., 11. и 12. клас.

Kратки е-уроци може да достъпите от 1. до 7. клас.
Тестове може да намерите от 2. до 7. клас

Фактурите се издават от А1.

За да заявите фактура:
1. Влезте в акаунта си в А1 (Моят А1).
2. Изберете секция „Моите карти за плащане“.
3. Натиснете бутон „Изпрати фактура“ при картата, с която сте заплатили абонамента си към е-Просвета.
4. Попълнете данните за фактура, въведете и e-mail-а от регистрацията си в Моят А1. Ще получите фактурата си до няколко дни.

ВАЖНО: Може да заявите фактура до 5 дни след направеното заплащане.

Контакти

Ако не намирате отговора на въпроса си в горната секция с Чести въпроси и отговори не се притеснявайте да се свържете с нас на посочените телефони или имейл, както и на формата за запитвания, която виждате тук.

Моля, опишете точно запитването си, за да сме Ви максимално полезни!

02/818 20 10; 02/818 20 26; 02/451 18 56,
0889 055 787

02/818 20 10
02/818 20 26

info@prosveta.bg

1618 София, ул. „Земеделска” № 2
(кв. „Овча купел”)

Понеделник – Петък

всеки делничен ден от 09.00 до 17.30 ч.