ЧЕСТИ

ВЪПРОСИ и

ОТГОВОРИ

  • Изберете тип потребител;
  • Въведете Вашите имена на кирилица;
  • Въведете телефонен номер без интервали и нула;
  • В полето Населено място | Община | Област започнете да пишете името на населеното място. Ще се появи списък, от който да изберете конкретното Населено място | Община | Област;
  • В полето Училище | Детска градина изберете от списък Вашата образователна институция;
  • Изберете Клас | Възрастова група. Посочете предметите/направленията, по които преподавате за съответния клас/възрастова група, като кликвате върху тях, за да ги маркирате.

* Ако преподавате в повече класове/възрастови групи, чрез бутона „+” добавете още класове и предмети.

ВАЖНО: При регистрация с избран тип потребител „Ученик“ писмото с линк за потвърждение се изпраща на посочения имейл на детето. На родителския имейл изпращаме само информационно писмо, с което го уведомяваме, че неговото дете се е регистрирало на www.e-prosveta.bg

Ако не сте получили имейл с линк за потвърждение, моля свържете се с нас на посочените телефони в меню „Контакти“ и ще Ви съдействаме.

Може да промените/актуализирате личните си данни: имена и телефон от профилното меню в горният десен ъгъл. За да го отворите кликнете на „Здравейте, … ” или на аватара.

За да използвате е-просвета, е необходимо да имате инсталирана версия на един от безплатните интернет браузъри: Google Chrome или Mozilla Firefox.

Изберете главно меню „Моят профил“, секция „Моите учебници“.

Можете да добавяте учебници/познавателни книжки за отделни класове/групи и предмети/направления от бутона „Добави“ вляво. От падащото меню „Възрастова група/клас“ изберете група/клас и от „Образователно направление/предмет“ изберете направление/предмет. Можете да изберете да търсите по вид или да видите всички. За да добавите избраните заглавия, натиснете на бутона „Избери”, след което натиснете бутон „Добави“.
За да добавите всички издания, изберете опцията „Избери всички” вдясно и натиснете бутона „Добави”.

Чрез бутона „★“ в горния десен ъгъл на конкретния е-учебник/е-книжка може да го премахнете.

Не. Всеки учител, избрал да работи с печатните учебници на „Просвета“, получава безплатен достъп до интерактивните им варианти. Ако не виждате Вашите електронни учебници в профила си, свържете се с представител на „Просвета“ за Вашата област.

Да, за да ползвате платформата е-просвета, не е необходимо да сте абонат на А1. Можете да закупите абонамент за пълен достъп до интерактивната ни библиотека ТУК.

В сайта на e-prosveta.bg може да видите информация за актуалните пакети и да закупите най-подходящия за Вас, като изберете бутон „Поръчай от А1“.
За да завършите закупуването, е необходимо да следвате стъпките в онлайн магазина на www.a1.bg. След заплащане с дебитна/кредитна карта на имейла си ще получите писмо с уникален код за активиране на достъп до интерактивната платформа е-prosveta.bg, който да въведете в профила си в предназначеното за него поле, главно меню „Моят профил”.

Заплащането на абонамента е с дебитна/кредитна карта, която посочвате в магазина на www.a1.bg

Да, може да закупите абонамент от сайта на А1. Може да направите това, като използвате дебитна или кредитна карта.

За активирането на абонамент за е-просвета с метод на плащане чрез банкова карта не е нужно да имате предварително регистрация, както и не се изисква да имате услуга от А1.
В процеса на активацията на абонамента за е-просвета ще е необходимо единствено да предоставите имейл адреса си за създаване на профил в „Моят А1“, откъдето впоследствие ще можете да управлявате своя абонамент за е-просвета.

Не, не е задължително. В сайта на А1 може да се регистрирате с друга/различна електронна поща от тази, с която сте регистрирани в е-просвета.

Е-просвета предлага „Месечен абонамент“, като дължимата сума ще бъде теглена автоматично всеки месец от картата ви. В случай че не желаете да го подновите, е необходимо да го деактивирате от профила си в сайта на А1, „Моят А1“, меню „Моите услуги“, секция „е-Услуги“ преди изтичане на месечния период. Когато решите, може отново да го заплатите и да активирате в профила си.

Дължимата сума ще бъде теглена автоматично, нужно е само да има наличност в картата.

Е-просвета позволява да свържете повече от един имейл към вашия профил. По този начин може да решите кой имейл ще използвате за вход в системата, като достъпът до нея ще бъде възможен от който и да е от имейлите, но само с 2 едновременни сесии.

Може да се откажете, като влезете в профила си в сайта на А1, „Моят А1“, меню „Моите услуги“, секция „е-Услуги“, където сте закупили абонамент, и изберете опцията „ДЕАКТИВИРАЙ“. Пълните условия може да намерите ТУК.

Е-просвета е достъпна както през компютър, така и през таблет и мобилен телефон, като максималният брой регистрирани устройства е 3.

Е-просвета предлага достъп до над 425 електронни учебника и познавателни книжки от детската градина до 12. клас, издадени от „Просвета“. Всички те, както и тези на останалите издателства, следват една и съща програма и са одобрени от МОН. Тъй като изучаваният материал е еднакъв, ресурсите на е-просвета може да бъдат много полезни помощници в обучението на Вашите деца, дори те да използват учебници и на друго издателство.

Да, услугата може да се ползва на 2 (две) устройства едновременно (включващи компютри, мобилни телефони, таблети). Когато имате едновременно 2 активни сесии с един и същ потребител и влезете от трето устройство, тогава първото, от което сте влезли, ще бъде деактивирано.

Демоверсии на всички ресурси на е-просвета, включително от електронните учебници, видеоуроци с учител, кратки е-уроци и други може да разгледате ТУК.

Във всеки интерактивен електронен учебник на е-просвета има множество и различни по вид допълнителни ресурси. Те са обозначени със сини икони на страниците на учебниците. Списък с ресурсите за конкретен учебник можете да намерите в „Меню“, „Списък с ресурси“.

Видеоуроци с учител предоставяме от 1. до 7. клас. Те са съобразени с ключови теми по основните предмети български език и литература и математика. Може да ги намерите в учебниците ни и по география и икономика, история и цивилизации, човекът и природата, човекът и обществото, компютърно моделиране и информационни технологии.

Видеоуроци с учител има и по български език и литература за 8. – 12. клас.

Kратки е-уроци може да достъпите от 1. до 8. клас. 
Тестове по основните предмети може да намерите от 2. до 12. клас

Фактурите се издават от А1.

За да заявите фактура:
1. Влезте в акаунта си в А1 (Моят А1).
2. Изберете секция „Моите карти за плащане“.
3. Натиснете бутон „Изпрати фактура“ при картата, с която сте заплатили абонамента си към е-просвета.
4. Попълнете данните за фактура, въведете и имейла от регистрацията си в Моят А1. Ще получите фактурата си до няколко дни.

ВАЖНО: Може да заявите фактура до 5 дни след направеното заплащане.

Контакти

Ако не намирате отговора на въпроса си в горната секция с Чести въпроси и отговори, не се притеснявайте да се свържете с нас на посочените телефони или имейл, както и на формата за запитвания, която виждате тук.

Моля, опишете точно запитването си, за да сме Ви максимално полезни!

02/818 20 10; 02/818 20 26; 02/451 18 56,
0889 055 787

02/818 20 10
02/818 20 26

info@prosveta.bg

1618 София, ул. „Земеделска” № 2
(кв. „Овча купел”)

Понеделник – Петък

всеки делничен ден от 09.00 до 17.30 ч.