ЧЕСТO

ЗАДАВАНИ

ВЪПРОСИ

е-просвета е образователна електронна платформа, призната за една от най-добрите в Европа. В нея са събрани над 500 електронни познавателни книжки, учебници и учебни помагала на Издателска група „Просвета“ – пълен курс на обучение от яслената група в детските градини до 12. клас. Платформата съдържа повече от 50 000 образователни материала: кратки дигитални уроци и STEM уроци, видеоуроци с учител, уроци за слушане, учебни филми, интерактивни задачи и тестове, виртуални разходки, анимации, звукозаписи на песни, художествени произведения, текстове и упражнения по чужди езици, галерии от снимки и картини, диктовки и др.
Ако сте учител, можете да ползвате безплатно всички книги за учителя, тестове, отговорите на задачите в тетрадки и помагала, примерните годишни тематични разпределения, както и да следите графика на обучителните програми на Издателска група „Просвета“.
Ако сте родител, можете да проследявате подготовката на своето дете и да проверявате бързо знанията му чрез интерактивните упражнения и задачи. Ако има пропуски, можете да го върнете назад във времето, за да си припомни забравени знания, умения и компетентности.
Ако сте ученик, ще видите, че ученето може да е забавно и лесно.

За да използвате е-просвета, е необходимо да имате инсталирана версия на един от безплатните интернет браузъри: Google Chrome, Microsoft Edge или Mozilla Firefox.

За да използвате платформата е-просвета през компютър е необходимо версията на операционната система да е Windows 8 или по-актуална.

е-просвета е достъпна както през компютър, така и през таблет и мобилен телефон, като максималният брой регистрирани устройства е 3.

Влезте на www.e-prosveta.bg с вашия профил или ако нямате регистрация, се регистрирайте. Изберете „Активиране на абонамент“ като в него въведете кода на абонамента и натиснете зеленият бутон за активация.

Можете да се обърнете към нас по всяко време в делничен ден между 9:00 и 17:30 на телефоните ни за контакт: 02/818 20 10; 02/818 20 26; 02/451 18 56, и имейл адрес: info@prosveta.bg

  • Изберете тип потребител;
  • Въведете Вашите имена на кирилица;
  • Въведете телефонен номер без интервали и нула;
  • В полето Населено място | Община | Област започнете да пишете името на населеното място. Ще се появи списък, от който да изберете конкретното Населено място | Община | Област;
  • В полето Училище | Детска градина изберете от списък Вашата образователна институция;
  • Изберете Клас | Възрастова група. Посочете предметите/направленията, по които преподавате за съответния клас/възрастова група, като кликвате върху тях, за да ги маркирате.

* Ако преподавате в повече класове/възрастови групи, чрез бутона „+” добавете още класове и предмети.

ВАЖНО: При регистрация с избран тип потребител „Ученик“ писмото с линк за потвърждение се изпраща на посочения имейл на детето. На родителския имейл изпращаме само информационно писмо, с което го уведомяваме, че неговото дете се е регистрирало на www.e-prosveta.bg

Ако не сте получили имейл с линк за потвърждение, моля свържете се с нас на посочените телефони в меню „Контакти“ и ще Ви съдействаме.

Може да промените/актуализирате личните си данни: имена и телефон от профилното меню в горният десен ъгъл. За да го отворите кликнете на „Здравейте, … ” или на аватара.

Демоверсии на всички ресурси на е-просвета, включително от електронните учебници, видеоуроци с учител, кратки е-уроци и други може да разгледате ТУК.

Видеоуроци с учител предоставяме от 1. до 7. клас. Те са съобразени с ключови теми по основните предмети български език и литература и математика. Може да ги намерите в учебниците ни и по география и икономика, история и цивилизации, човекът и природата, човекът и обществото, компютърно моделиране и информационни технологии.

Видеоуроци с учител има и по български език и литература за 8. – 12. клас.

Kратки е-уроци може да достъпите от 1. до 8. клас. 
Тестове по основните предмети може да намерите от 2. до 12. клас

Заплащането на абонамента е с дебитна/кредитна карта, която посочвате в магазина на www.e-uchebnik.bg.

В сайта на e-prosveta.bg може да видите информация за актуалните пакети и да закупите най-подходящия за Вас, като изберете бутон „Поръчай от от нас“.
За да завършите закупуването, е необходимо да следвате стъпките в онлайн магазина на www.e-uchebnik.bg. След заплащане с дебитна/кредитна карта на имейла си ще получите писмо с уникален код за активиране на достъп до интерактивната платформа е-просвета, който да въведете в профила си в предназначеното за него поле „Активирай абонамент”.

След заплащане на избран абонамент, на посочения имейл ще получите фактура и касов бон с попълнените във формуляра „Данни за фактура”.

Да, може да закупите абонамент от сайта на www.e-uchebnik.bg.

Можете да използвате едномесечен абонамент, след което по Ваше желание можете да не закупувате нов абонамент.

Предлаганите абонаментни планове от е-просвета са с еднократно плащане и не са обвързани с дългосрочни плащания.

От главно меню изберете секция „Моята библиотека“.

Можете да добавяте учебници/познавателни книжки за отделни класове/групи и предмети/направления от бутона „Добави“ вляво. От падащото меню „Възрастова група/клас“ изберете група/клас и от „Образователно направление/предмет“ изберете направление/предмет. Можете да изберете да търсите по вид или да видите всички. За да добавите избраните заглавия, натиснете на бутона „Избери”, след което натиснете бутон „Добави“.
За да добавите всички издания, изберете опцията „Избери всички” вдясно и натиснете бутона „Добави”.

Във всеки интерактивен електронен учебник на е-просвета има множество и различни по вид допълнителни ресурси. Те са обозначени със сини икони на страниците на учебниците. Списък с ресурсите за конкретен учебник можете да намерите в „Меню“, „Списък с ресурси“.

Чрез бутона „★“ в горния десен ъгъл на конкретния е-учебник/е-книжка може да го премахнете.

е-просвета позволява да свържете повече от един имейл към вашия профил. По този начин може да решите кой имейл ще използвате за вход в системата, като достъпът до нея ще бъде възможен от който и да е от имейлите, но само с 2 едновременни сесии.

е-просвета предлага достъп до над 425 електронни учебника и познавателни книжки от детската градина до 12. клас, издадени от „Просвета“. Всички те, както и тези на останалите издателства, следват една и съща програма и са одобрени от МОН. Тъй като изучаваният материал е еднакъв, ресурсите на е-просвета може да бъдат много полезни помощници в обучението на Вашите деца, дори те да използват учебници и на друго издателство.

Да, услугата може да се ползва на 2 (две) устройства едновременно (включващи компютри, мобилни телефони, таблети). Когато имате едновременно 2 активни сесии с един и същ потребител и влезете от трето устройство, тогава първото, от което сте влезли, ще бъде деактивирано.

Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за Вашето решение да се откажете от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата или на електронна поща). Можете да използвате приложения стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора, но това не е задължително.

Пълните условия може да намерите ТУК.

Не. Всеки учител, избрал да работи с печатните учебници на „Просвета“, получава безплатен достъп до интерактивните им варианти. Ако не виждате Вашите електронни учебници в профила си, свържете се с представител на „Просвета“ за Вашата област.

Контакти

Ако не намирате отговора на въпроса си в горната секция с Чести въпроси и отговори, не се притеснявайте да се свържете с нас на посочените телефони или имейл, както и на формата за запитвания, която виждате тук.

Моля, опишете точно запитването си, за да сме Ви максимално полезни!

02/818 20 10; 02/818 20 26; 02/451 18 56

02/818 20 10
02/818 20 26

info@prosveta.bg

1618 София, ул. „Земеделска” № 2
(кв. „Овча купел”)

Понеделник – Петък

всеки делничен ден от 09.00 до 17.30 ч.